Aanraking (huid op huid contact) behoort net als eten & drinken tot de levensbehoeften. Toch denken we daar vaak niet aan. Voor baby’s bevordert een massage het gevoel van geborgenheid, zoals ze dat ook in de baarmoeder gevoeld hebben. Dit stimuleert de ontwikkeling op allerlei fronten. Net zoals zien, horen en voelen is ook de tastzin een belangrijk zintuig. Door middel van tastzintuig kunnen we onderscheid maken tussen warm & koud, tussen hard & zacht. Baby’s kunnen dit onderscheid nog niet maken. Een goed tastzintuig is essentieel voor het gevoel van geborgenheid en veiligheid en om prikkels goed te kunnen verwerken. Baby’s leren de wereld om hen heen te ontdekken door middel van tastzin; denk maar aan alles in de mond stoppen. Om de ontwikkeling van de tastzin te stimuleren is massage een geschikt middel. Wanneer is babymassage geschikt? In principe altijd, maar specifiek als je bij je baby merkt: slaapproblemen veel last van krampjes reflux veel huilen veel last van doorkomende tandjes je vindt het moeilijk om je te hechten aan je baby

Voor mij is massage het liefste onderdeel van het gehele behandeltraject. Door middel van massage kunnen klachten van de baby afnemen, of kan het hechtingsproces een boost krijgen. Vaak zien we dat een eenmalige massage weinig effect heeft, het is dus prettig om dit regelmatig te herhalen. Naast de babymassages heb ik graag gesprekken met de ouders. Wat merken jullie; hoe zitten jullie als ouder erbij? De reden waarom je met je baby bij mij komt, is vaak niet alleen maar omdat je wilt dat je baby een massage krijgt. Vaak zit er meer achter en daar kan ik je ook bij begeleiden. Ook in het hechtingsproces kan ik begeleiding bieden, als je hier vragen over hebt. Hierover lees je hier meer.

Babymassage is o.a. effectief bij darmkrampjes, reflux, slaapproblemen (dus afwijkend van kalenderleeftijd en natuurlijke slaapritmes), huilen, frustratie

Nee, ik geef geen cursussen babymassage. Wel leer ik een ouder natuurlijk wat handelingen die je zelf thuis makkelijk toe kunt passen. Omdat een babymassage ook de hechting bevordert, is het belangrijk dat een ouder hier ook zelf mee aan de slag gaat.

Jazeker kan dat. Met name als je baby nog heel jong is (in de kraamtijd) en je wilt je baby na de massage lekker in zijn bedje kunnen leggen is het fijn als de massage bij jou thuis plaats vindt. 

Hiervoor reken ik wel een maximale reistijd van 15 minuten enkele reis en reken ik €30,- in plaats van €25,-

Tarieven

  • null

    Losse babymassage

    Duur max 30 min

    €25,-