Aanraking (huid op huid contact) is een levensbehoefte, waar we vaak niet aan denken. Net zoals zien, horen en voelen is ook de tastzin een belangrijk zintuig. Voor kinderen is deze aanraking essentieel om tot een gezonde sociale, emotionele en lichamelijke ontwikkeling te komen. Een manier om die aanraking te bevorderen is door het uitvoeren van kindermassage. Door middel van massage leren kinderen te ontspannen, maar ook hun eigen grenzen aan te geven. Kindermassage kan ingezet worden bij veel voorkomende problemen, zoals slaapproblemen, angst, agressie en lichamelijke klachten.

Voor mij is massage het liefste onderdeel van het gehele behandeltraject. Door middel van massage kan er ontspanning ontstaan, waardoor het makkelijk kan zijn te praten over de spanning die ervaren wordt. Of massage wordt juist ingezet, om de spanning na een EMDR sessie te verminderen. Ik maak gebruik van technieken uit de opleiding kindermassage, babymassage en Ayurvedische massage.

In overleg met jullie ga kijken welke onderdelen van een behandeling we inzetten en in welke volgorde. Het kan natuurlijk wel zo zijn dat die volgorde veranderd wordt, dit gaat altijd in overleg.

Op het moment dat ik zie dat een kind moeite heeft met ontspanning, slecht slaapt, veel boos gedrag laat zien en/of veel stress vasthoudt, zal ik massage inzetten om je kind hierin te helpen.

Daarnaast kan massage ook helpen om het juist makkelijker maken om op een psychologische manier verder te kunnen; het kan wat stress wegnemen waardoor het makkelijker is om over dingen te praten. Tevens kan kindermassage ook juist ingezet worden om de spanning die een (EMDR)sessie met zich meebrengt wat weg te nemen.

Dit is absoluut niet noodzakelijk. Het heeft wel de voorkeur, omdat huid op huid contact de meest ontspannende werking heeft. Is het uitdoen van de kleding echter te spannend voor een kind, dan doen we dit niet. Het is altijd de keuze van het kind welke kleding het wel/niet uitdoet (onderbroekjes blijven altijd aan). Het kan dus ook per keer verschillen wat het kind hierin prettig vind. Tevens blijft ook de ouder altijd in de ruimte, waardoor een basisveiligheid wordt gecreëerd.

Tarieven

 • null

  Kindermassage 2-10 jaar

  Massageduur max 30 min

  + korte intake 10 min

  Totale duur ongeveer 45 min

  €35,-

 • null

  Kindermassage 10-16 jaar

  Massageduur max 45 min

  + korte intake 10  min

  Totale duur ongeveer 60 min

  €45,-

Veelgestelde vragen

Wat houdt kindermassage in?
Wat is het doel van een kindermassage?
Moet mijn kind zijn kleren uit?
Hoe lang duurt een massage?
Kan ik mijn kind ook zelf masseren?
Kan ik als ouder ook gemasseerd worden?